RadASM 2.2.2.3 Solarized Türkçe

Kategori Assembly
02.09.2018
5137 Okunma

Esenlikler,
Güncellendikçe yeni sürümlerini burada duyurduğum RadASMRapid Application Development Assembler IDE, Solarized Dark teması ve Türkçe dil desteğiyle yenilenmiş olarak karşınızda.
Önceki sürümlerinden farklı olarak burada neler var bir bakalım:

  • Türkçe dil desteğinde daha önce Türkçeleştirmediğim bazı eklentileri Türkçeleştirdim ve hataları düzelltim.
  • Solarized Dark Temasını ekledim.
  • Özellik listesinin altına özellik açıklama alanı eklendi.
  • Yardım mönüsü altındaki bağlantılar düzeltildi. Gerekli eklemeler yapıldı.
  • F1/Ctrl+F1/Shift+F1/Ctrl+Shift+F1 ile açılacak yardım dosyaları düzenlendi.
  • Özel kontrol max sayısı 64’e yükseltildi.
  • Taslak oluşturulurken kaynak dosyaya eklenen dosyalar eğer RadASM.ini dosyasında tanımlı değilse hata alınıyordu. Bu nedenle yeni uzantılar RadASM.ini’ye eklendi.

Kurulum

  • MASM32 – Macro Assembler derleyicisini resmi sitesinden indirip kurabilirsiniz. Ama ben daha önce “Windows 10 için MASM32 v11” adlı bir yazı eklemiştim, indirme bağlatısıyla beraber. Eğer windows 10 da çalışacaksanız bunu kurmalısınız.
  • MASM32 “c:\masm32” dizinine kurulduysa şimdi RadASM dizinini c:\masm32 içine kopyalayın. Kurulum bitti. Artık RadASM.exe ‘yi çalıştırıp kodlamaya başlayabilirsiniz.
  • Size aşağıda indirme bağlantısı verdiğim RadASM dosyası özellikle MASM32 C:\masm32 dizini altına yüklenmiş olarak çalışması için ayarlandı. Ben gerekli ayarlamaları yaptım ancak, siz eğer masm32’yi başka bir yüklediyseniz ona göre düzenlemeniz gerekiyor. Bunu yapmak içinde mönüden Seçenekler > Uygulama yolları kurulumu‘nu seçip düzenlemelisiniz.
  • Belirtmem gereken bir kaç nokta daha var aslında. Bu sürümde NASM, MingW, UASM derleyicileri için de ayar dosyalarını RadASM dizini içerisinde bıraktım. Çünkü 64-bit assembly programlarken UASM64 derleyicisini kullanacağız. UASM32 ve UASM64 derleyicileri MASM-uyumlu, hem 32 hem de 64 biti destekleyen derleyicidir. Tamamen açık kaynak kodludur. Açıkçası çoğu kişi MASM32’den UASM’ye geçiş yaptı. Şöyleki önce MASM32’yi kurup “\bin” dizinine UASM32.exe ve UASM64.exe dosyalarını bırakıyorlar. MASM32 uyumlu oldukları için eskiden kodladıkları gibi assembly kodlamaya devam ediyorlar. Ben çoğunlukla MASM32 kullanacak olsam da UASM örnekleri de bölüşeceğim.

NASM – Netwide assembler ise “cross-platform-çok platformlu” çalışabilen bir derleyicidir. Yani hem windows, hem linux, hem de macOS için program derleyebilirsiniz. NASM da MASM gibi geniş kullanıcı topluluğu olan, özellikle Linux kullananlar tarafından seçilen bir derleyici. Bununla ilgili çalışmalar yapmayı istiyorum ama zaman ayırabilir miyim, bilmiyorum.

MinGW – Minimalist GNU for Windows ise açık kaynak kodlu, Microsoft’un C çalışma zamanı kitaplıklarını kullanan bir c/c++ derleyicisidir. MinGW, gcc(GNU C Compiler) açık kaynak kodlu c derleyicisinin windows için yazılmış olanıdır. RadASM ile C/C++ derlemek için MinGW kullanacağız. O nedenle paket içerisinde hazır olmasını istedim.

Bu pakette ilk defa RadASM için bir eklenti yazdım ve ekledim. Daha önce kaynak kodlarını da verdiğim HEX.BIN Converter v1.0 – Onaltılık ve ikilik sayılar arasından dönüşüm yapabilen bir hesap makinesi paylaşmıştım. Aynı kaynak kodları DLL’e dönüştürüp bir RadASM eklentisi yazdım. Burada amacım, hem RadASM ve masm32 kullanarak DLL’yazmak, hem de RADASM’ye nasıl eklenti yazılır onu göstermekti. Umarım başarılı olmuşumdur.

Son olarak daha önce yaptığım gibi <RadASM\masm\projects> altına kendi projelerimden koydum. RadASM’nin kendi örnek projeleri de var. <RadASM\masm\teplates> altında işinize yarayacak taslaklar da oluşturdum. Özellikle keygen kodlayanlar için hazır keygen taslakları var. Proje sihirbazından yeni proje olurturmaya çalışırken göreceksiniz.

RadASM ile ilgili gelişmeleri ve güncellemeleri buradan olabildiğince güncel tutmaya çalışarak bölüşeceğim. Sorunlarınızı ve yorumlarınızı buradan bekliyorum.
İyi kodlamalar.

[dm]164[/dm]

Bu sürümü yayınlarken kontrol ettim. RadASM 2.2.2.4 yolda. Hayır yarın değil belki ama bir kaç aya çıkabilir. Gelişmelerden haberdar kalmak için izlemede kalın.

Comments of this post

Rnd0M

Rnd0M
30 September 2018

Bize assembly ile keygen yazmayı sevdiren Blue Devil’e selamlar.
Eline sağlık yine güzel bir çalışma olmuş. İş yoğunluğundan ara verdik ama en kısa zamanda yeniden keygen yazmaya devam edeceğiz. Sahalara döneceğiz bu çalışmanızla. Emekleriniz için teşekkürler.

BlueDeviL

BlueDeviL
04 October 2018

Rnd0M çok teşekkürler yanıtın için. Bilgi paylaşıldıkça büyür. Umarım daha çok kod yazar, daha çok ama kaliteli içerik yaratırız.